Sublimasyon, sözcük anlamı olarak maddenin ısı uygulandığında katı halden aradaki sıvı hali atlayıp gaz haline geçerek baskı yapılacak ürüne geçme halidir. Sübilmasyon baskı özellikle nefes alan kumaşlardan üretilen spor kıyafetlerinde veya polyester oranı en az %85 olan tekstillerde uygulanır.
Dijital baskılarda giysilerin üzerine arada hiçbir başka malzeme olmadan yapılan baskılardır. Aslında şöyle daha basitçe anlatabiliriz, doğrudan baskı makinesine verilen desen veya harflerin pamuklu kumaşların üzerine preslenmesidir.
Serigraf baskı, elek baskıdır. Yani bir çerçeveye gerilmiş ipek üzerine emisyon dökülür ve ışığa hassas duruma getirilir. Film bu şekilde pozlandırılır. Işık gören yerler boyayı alta sızdırarak baskı gerçekleşir.
Her ne kadar baskıya nazaran maliyet açısından yüksek kalsa da yüzyıllardan bu yana uygulanan sistematikler dolayısı ile sağlık açısından en uygun desen sistemi nakış sistemidir.
Transfer baskıda istenilen tuşenin elde edilmesi, apreleme v.b. gibi zaman kaybettiren işlemler yoktur. Bundan dolayı üretimde geçen zaman yarı yarıyadır. Rotogravüre teknolojisi sayesinde çok kompleks dizaynlar bile mükemmel şekilde basılabilir . Diğer tekstil baskılarında kullanılmayan bu teknoloji transfer baskının tercihinde önemli bir etkendir.
Aplike, fon kumaş (işlemeye esas olan kumaş) üzerine başka bir kumaş (aplikelik kumaş) parçasının değişik iğne teknikleri ile tutturulmasıyla yapılan bir işleme çeşididir.